Велика акција СИПА, претреси и у Бањалуци, девет ухапшених

Срна
Велика акција СИПА, претреси и у Бањалуци, девет ухапшених

Сарајево - Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а РС, МУП-а Унско-санског кантона и Полиције Брчко дистрикта, од раних јутарњих сати проводе оперативну акцију кодног назива “Печат” у оквиру које је ухапшено девет лица.

Ухапшени се сумњиче да су починила кривично дјело “Удруживање ради чињења кривичних дјела” у вези са кривичним дјелом “Кривотворење исправе”, а у вези са чланом 31. КЗ ФБиХ ''Саучесништво''.

Приликом реализације оперативне акције извршени су претреси на осам локација на подручју Велике Кладуше, Цазина, Бужима, Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Бањалуке, и Брчко дистрикта БиХ, и до сада је привремено одузето више мобилних телефона са СИМ картицама, лаптоп, диплома о завршеном школовању, свједочанстава о завршеним разредима средње стручне спреме и друга документација за коју се сумња да је кривотворена, те други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. 

Из СИПА напомињу да ће ухапшени након извшене криминалистичке обраде у законском року бити предати у даљу надлежност Тужилаштву Унско-санског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана