Ускршња порука бањалучког бискупа Фрање Комарице: Ширити љубав и милосрђе

А. Ј. Р.
Ускршња порука бањалучког бискупа Фрање Комарице: Ширити љубав и милосрђе

Бањалука - Ускрс је највећа и најзначајнија светковина у цијелом хришћанству и сваки истински хришћанин као Исусов ученик добио је неизмјерну љубав и милосрђе коју треба ширити на друге како би и они открили вриједност тог блага.

Поручио је ово јуче бањалучки бискуп Фрањо Комарица у ускршњој поруци католичким вјерницима који највећи хришћански празник славе у недјељу, истакавши да Христ својим примјером учи људе да буду спремни да поднесу невоље и патње када се залажу за истину, правду, мир и добро.

- Онима који вјерују у божанску љубав, она доноси сигурност да је свим људима отворен пут љубави и да није узалудно настојање да се међу људима и народима оствари опште братство - нагласио је бискуп Комарица.

Он је навео да ускрсли Христ, који дјелује у срцима многих људи, вјернике надахњује, прочишћује и учвршћује у њиховим настојањима да осигурају достојан живот на земљи.

- Потичем све чланове своје бискупије, који живе било у својим жупама или још из прогнанства траже могућност одрживог повратка у свој родни крај да се окрену Христу, не само у ове празничне дане, него по могућности свакодневно - нагласио је бискуп Комарица. Додао је да га радује што ће наредне седмице доћи до сусрета поглавара Католичке цркве папе Фрање и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, истичући да очекује да ће бити ријечи и о томе да у РС нема готово 95 одсто католика у односу на њихов број прије рата. 

Комарица је Ускрс честитао свим члановима Бањалучке бискупије, свештеницима, редовницима и католичким вјерницима, док је свим вјерницима који празник Христовог васкрсења славе по јулијанском календару честитао уз традиционалан поздрав “Христос васкрсе - Ваистину васкрсе!”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана