Универзитети из региона међу 1.000 најбољих у свијету

Anadolija
Универзитети из региона међу 1.000 најбољих у свијету

Међу 1.000 најбољих универзитета у свијету из земаља Балкана нашли су се Универзитет Сарајево School of Science and Technology (СССТ), универзитети у Љубљани, Марибору, Загребу и Београду

Према ранг-листи најбољих универзитета у свијету за 2019. годину, британског Institutа Quacquarelli Symonds (QS), најбоље рангирани универзитет у регији југоисточне Европе је босанскохерцеговачки Универзитет Сарајево School of Science and Technology који се налази на 571. мјесту.

Слиједе Универзитет у Љубљани који се налази између 651. и 700. позиције, Универзитет у Марибору, Универзитет у Београду и Универзитет у Загребу налазе се у групи између 801. и 1000. позиције.

На ранг-листи за наредну годину не налази се ниједан од универзитета из Црне Горе, Македоније и Албаније.

МИТ најбољи универзитет у свијету

Према ранг-листи Института Quacquarelli Symonds (ЉС), најбољи универзитет у свијету је Massachusetts Институт за технологију (МИТ), а иза њега слиједе Станфорд, Харвард, California Institute of Technology (Caltech), Oxford, Cambridge, Швицарски федерални институт за технологију (ETH Cirih), Imperial College London, Univerzitet у Chicagu i UCL (University College London).

Према томе, међу десет најбоље рангираних универзитета у свијету, пет је америчких, четири британска и један универзитет из Швајцарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана