Una raste, proglašeno stanje pripravnosti

Srna
Una raste, proglašeno stanje pripravnosti

Kostajnica - Na području opštine Kostajnica proglašeno je stanje pripravnosti jer vodostaj rijeke Une u prosjeku raste 10 centimetara svakih sat vremena, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, u selu Grdanovac pod vodom je poljoprivredno zemljište, a rijeka Strigova je u Mrakodolu odsjekla i poplavila pet kuća. “U posljednja 24 časa Una je porasla za 146 centimetara i još je u porastu. Potoci Tavija i Bubnjarica su u svojim koritima i nije došlo do njihovog izlivanja”, rekao je Pašić.

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici jutros u 9.00 časova iznosi 289 i za 11 centimetara je viši u odnosu na mjerenje u 8.00 časova.

Opštinu Kostajnica danas će posjetiti direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed koji će se sastati sa načelnicima opština Novi Grad, Kozarska Dubica i Kostajnica.

Sastanak će biti održan u 10.00 časova u kabinetu načelnika, a razgovaraće se o aktivnostima koje treba preduzimati zbog najavljenih obilnih padavina koje bi mogle izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana