Удари вјетра повремено у Бањалуци, Кнежеву, Приједору и Требињу

Срна
Удари вјетра повремено у Бањалуци, Кнежеву, Приједору и Требињу

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа углавном по сувим коловозима, али се возачи упозоравају на повремено јаче ударе вјетра на подручју Бањалуке, Кнежева, Приједора и Требиња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У Федерацији БиХ јачи удари вјетра повремено ће бити на подручју Ливна, Купреса, Томиславграда, Витеза, Бихаћа и Босанског Петровца.

Коловози су мокри и клизави на подручју Мркоњић Града, Гацка и Источног Сарајева, гдје је почела да пада слабија киша.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина постоји могућност одрона камења и земље на коловоз, нарочито на путним правцима Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча и Вишеград- Устипрача-Рогатица.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-4, на дионицама Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

У току је санација клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака код “НИС петрол” пумпе у Трну саобраћај се на магистралном путу М-16 на дионици Приједорска петља-Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

На ауто-путу Градишка-Бањалука, због изградње наплатне станице “Чатрња”, режим саобраћаја је измијењен до 30. априла.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим саобраћаја, па возаче упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута М-4 Челинац-Котор Варош.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Завршена је изградња канализације на дијелу магистралног пута кроз Бијељину, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача од поноћи до 7.00 часова и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због санације клизишта. Ова забрана не односи се на аутобусе превозника “Дринатранс” Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила укупне масе веће од 16 тона.

На регионалном путу Теслић 2-граница Република Српска/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса премашује пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ у току је реконструкција моста на дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно на улазу у Бугојно, због чега је саобраћај обустављен. Путничка и мања теретна возила преусмјеравају се кроз насеља Кула и Кандија, док је за теретна возила носивости веће од 7,5 тона алтернативни правац Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук, возила саобраћају наизмјенично једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња, због нестабилности моста, не могу саобраћати теретна возила и аутобуси, док је због радова у Хрватској обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана