У заштиту од поплава утрошено 80 милиона КМ

Д. Ј.
У заштиту од поплава утрошено 80 милиона КМ

Бањалука - Српска је у посљедњих пет година утрошила готово 80 милиона КМ у заштиту од поплава, при чему је изграђено или надограђено око 40 километара савских насипа, чиме је знатно повећана безбједност грађана и њихове имовине, посебно када је ријеч о ријеци Сави, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

- Изведени су радови и на 140 километара ободне каналске мреже, регулисано је око 50 километара водотока разних нивоа, те око осам километара обалоутврда. Радови у оквиру заштите од вода у РС изводе се у шест великих пројеката укупне вриједности готово 216 милиона КМ - наведено је у саопштењу.

Из Управе цивилне заштите РС рекли су јуче да Сава и Дрина код Бијељине расту, али су и даље испод коте редовне одбране од поплава, те додали да су остале ријеке у својим коритима са тенденцијом опадања нивоа тока. Због повећаног водостаја Саве код Српца дошло је до излијевања у насељу Гај, гдје је једна кућа заплављена, а под водом је неколико пољопривредних парцела на потезу од Србац Села до Кобаша. Ријеч је о небрањеном подручју општине које се готово сваке године нађе на удару поплава.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана