У Загребу представљен ретро програм отварања зимске сезоне на Јахорини

Срна
У Загребу представљен ретро програм отварања зимске сезоне на Јахорини

Источно Сарајево - У Загребу је данас представљен ретро програм отварања зимске сезоне на Јахорини, манифестације која ће бити одржана од 13. до 16. децембра, када ће званично бити отворена нова туристичка сезона на олимпијској планини.

"Јахорински ретро опенинг" представља спој модерног и ретро приказа доживљаја олимпијаде, али и културног и умјетничког живота из осамдесетих година прошлог вијека.


Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је данас у Загребу да су у веома кратком року са хрватском компанијом "Арива травел" постигли договор о сарадњи и осмишљавању програма "ретро опенинг" који ће вратити туристе из Хрватске на Јахорину.

"Заједно са Туристичком организацијом Источно Сарајево реализовали смо истраживање којег би музичког извођача посјетиоци из земаља бивше Југославије вољели да чују. Група жЦрвена јабукаж је била жеља свих и захваљујем им што су прихватили позив да увеличају овај за нас веома значајан пројекат", изјавио је Љевнаић поводом организације манифестације отварања нове зимске туристичке сезоне на Јахорини.

Он је истакао да се Јахорина може похвалити добро спремљеним стазама, изграђеним системом за вјештачко осњежавање фирме "Техноалпин", као и тиме да је поново прва у региону пустила скијалиште у рад, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

"Већ првог радног викенда имали смо више од 2.000 скијаша који су нестрпљиво чекали да пробају савршену подлогу на стазама коју смо направили од комбинације природног и вјештачког снијега", навео је Љевнаић.

Директор туристичке агенције "Арива травел" Тамара Чернека рекла је да је идеја о аранжману "Јахорински ретро опенинг" настала током заједничког сусрета на туристичком сајму у Београду и врло брзо је почела реализација.

"Пакет је атрактиван због локације, тематике, концерта жЦрвене јабукеж, али и приступачне цијене која износи 265 КМ у двокреветној соби, а укључује три полупансиона, тродневни ски-пас, жРетро олимпијадуж и посјету Сарајеву за групе које долазе аутобусом", навела је Чернека.

Она је изразила увјерење да ће хрватско тржиште препознати атрактивност ски- опенинга на Јахорини који ће посјетиоце вратити у златне осамдесете, прижељкујући да оно постане традиционално.

Јахорина рекордним резултатима, многобројним забавним и такмичарским манифестацијама плијени пажњу посјетилаца из свих држава региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана