У “Електро-Бијељини” обнављају мрежу и купују нова бројила

Љ. А.
У “Електро-Бијељини” обнављају мрежу и купују нова бројила

Бијељина - Директор Зависно електродистрибутивног предузећа “Електро-Бијељина” Недељко Ћорић и директор Канцеларије ЕБРД-а у БиХ Јан Браун потписали су јуче уговор о зајму вриједном 15 милиона евра који ће бити утрошен за инвестиоционе послове у наредне три године.

Из кредитних средстава биће финансирана реконструкција дистрибутивне мреже и набављена нова бројила. Ћорић је истакао да је ријеч о великим инвестицијама и историјском дану за “Електро-Бијељину”.

- “Електро-Бијељина” је предузеће које покушава да оствари европске трендове што су препознали надлежни из Европске банке - рекао је Ћорић.

Директор Канцеларије ЕБРД-а у БиХ  Јан Браун нагласио је значај овог пројекта, истакавши да ће бити и смањена емисија угљен-диоксида.

- Губици у дистрибутивној мрежи, такође ће бити смањени на 6,2 одсто што је и технички минимум - рекао је Браун.

Министар индустрије, енергетике и рударства Владе РС Петар Ђокић истакао је да ресорно министарство подржава сваки развојни пројекат на простору Српске.

- Уштеде ће практично саме исфинансирати овај пројекат - рекао је Ђокић и навео да је сличан пројекат у фази реализацији за подручје које покрива “Електро-Крајина”, као дио енергосистема РС који на тај начин јача с циљем квалитетнијег снабдијевања потрошача електричном енергијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана