U Banji Vrućici svečano otvorene Penološke igre

Srna
U Banji Vrućici svečano otvorene Penološke igre

U teslićkoj Banji Vrućici svečano su otvorene XVIII Penološke igre radnika Kazneno-popravnih ustanova u Republici Srpskoj. Ova tradicionalna manifestacija traje od 06. do 9. Juna, a igre je svečano otvorio pomoćnik ministra pravde za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pero Dunjić.

Zaposleni iz kazneno-popravnih zavoda u Bijeljini, Doboju, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Foči i Banjaluci, takmiče se u pet različitih takmičarskih disciplina – trčanju na 800 metara za muškarce, trčanju na 200 metara za žene, disciplinama vazdušni pištolj i vazdušna puška, kao i u fudbalu.

Domaćin ovogodišnjih igara je KPZ Doboj a sportskim manifestacijama su prisustvovali i zaposleni u Ministarstvu pravde Republike Srpske i Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao i gosti iz kazneno-popravih ustanova Federacije BiH.

Cilj ove manifestacije, kako kažu organizatori, jeste razmjena iskustava i upoznavanje i druženje zaposlenih. Posao u Kazneno popravnim ustanovama ocijenjen je kao izuzetno stresan, a okupljanja i druženja, pogotovo sportsko zabavnog karaktera, imaju izuzetno pozitivan uticaj na zaposlene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana