Технички пријем одгодио усељење

А. Ј. Р. ++
Технички пријем одгодио усељење

Бањалука - Студенти бањалучког Универзитета који су добили кревет у другом павиљону Студентског центра "Никола Тесла" јуче ипак нису уселили у своје собе, како је управа дома најављивала, јер објекат након реновирања није прошао технички пријем.

Предсједник Скупштине студената СЦ "Никола Тесла" Љубиша Карлица каже да су тиме потврђене њихове тврдње да станари неће бити смјештени у други павиљон.

- Помало смо разочарани што тај технички пријем није на вријеме урађен, али ситуација је таква каква је. Имали смо састанак са министром просвјете и културе РС и директором Студентског центра и они су упутили захтјев граду да то буде што прије завршено како би станари могли ући у своје собе - рекао је Карлица. Он је истакао да се сви студенти који су добили кревет у дому смјештају у трећи и четврти павиљон, у којима владају велике гужве.

Замјеник директора Студентског центра Здравко Шпирић тврди да је управа свој дио посла урадила.

- На технички пријем не можемо утицати. Републичка дирекција за обнову и изградњу је надзорни орган и од њих нисмо добили зелено свјетло за усељење, а због чега, не знам. Ја сам овдје само да координирам смјештај станара - рекао је Шпирић и додао да ће наћи прелазно рјешење за 87 студената који су изразили жељу да буду смјештени у собама у другом павиљону, које су за сада намјештене старим креветима и ормарима, док не буде израђен нови намјештај. 

У Републичкој дирекцији за обнову и изградњу рекли су да нису овлашћени да дају информације у вези са техничким пријемом павиљона, а директор Студентског центра Зоран Бабић јуче се није јављао на телефонске позиве. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана