Таминџија: Брана Гранчарево на Требишњици стабилна

Срна
Таминџија: Брана Гранчарево на Требишњици стабилна

Бањалука - Посланик СНСД-а Илија Таминџија рекао је данас у Народној скупштини Републике Српске да су експерти из региона размотрили аспекте пукотина на брани “Хидроелектрана на Требишњици” - Гранчарево, те да нико од њих није указао ни на један проблем њене нестабилности.

 

 

Таминџија је рекао да је санација бране и пукотина на брани код Требиња у току и да ће је радити најбољи стручњаци.

Он је додао да су поједини чак устврдили да та брана може трајати више стотина година.

“Посланик СДС-а Небојша Вукановић, говорећи о опасности због пукотина на брани, узнемирава јавност зарад дневне политике и говори да је брана нестабилна. То су неистине”, рекао је Таминџија у расправи у Народној скупштини Републике Српске о Нацрту закона о безбједности критичних инфраструктура у Републици Српској.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић прије тога упозорио је да посједује информације да постоји опасност због пукотина у брани Гранчарево, која је стара, како наводи, 50 година, те да о том проблему треба да води рачуна руководство “Хидроелектрана на Требишњици”.

“Стручњаци су рекли да се ради о озбиљној ствари уколико би се десило да брана пукне. То је озбиљан проблем коме једнако озбиљно треба приступити”, нагласио је Вукановић и поручио да пукотине треба санирати јер брана цури. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана