Сутра сунчано, послије подне наоблачење

Срна
Сутра сунчано, послије подне наоблачење

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати сунчано вријеме, а наоблачење са кишом може се очекивати крајем дана. Ујутро ће преовладавти претежно ведро, а у Херцеговини промјењиво облачном. Током дана биће сунчано, али ће према вечери и током ноћи са југа доћи до постепеног наоблачење са кишом.

Прије подне дуваће слаб до умјерен и промјењив вјетар, а послије подне умјерен до јак јужних смјерова. Јутарња температура ваздуха од два до осам, на југу и сјеверу око 12, а највиша дневна од 17 до 23 степена Целзијусова.

Најтоплије данас је било у Приједору гдје су у 14.00 часова измјерена 24 степена, затим у Бањалуци 23.

У Брчком, Добоју, Вишеграду, Мостару, Новом Граду и Санском Мосту измјерена су 22 степена, у Бијељини, Зворнику, Фочи, Српцу, Шипову, Рибнику, Рудом, Неуму, Тузли, Грудама и Бихаћу 21, у Требињу, Мркоњић Граду, Крупи на Уни, Сарајеву, Бугојну и Градачцу 20, у Сребреници, Билећи и Широком Бријегу 19, у Ливну 17, на Хан Пијеску, у Гацку, Невесињу, на Сокоцу и на Иван Седлу 16, у Калиновику 15, на Чемерну 12 и на Бјелашници три степена Целзијусова.

Према прогнози метеоролога, у уторак, 23. априла, ујутро ће киша мјестимично падати на западу и у Херцеговини, док ће на истоку и у Посавини бити претежно ведро. Током дана биће нестабилно, очекују се и краћи сунчани интервали, али и пљускови и грмљавина на западу Крајине. До краја дана мјестимично ће бити кише на истоку и сјевероистоку. Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 22 степена.

У сриједу, 24. априла, очекује се промјењиво облачно вријеме са дужим сунчаним интервалима. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 25 степени Целзијусових.

Метеоролози за Велики четвртак, 25. априла, најављују смањење облачности и дуже сунчане интервале, али најављују да ће у Крајини постојати могућност за појаву локалних пљускова. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 23, на сјеверу и до 27 степени Целзијусових.

Према прогонози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме са мјестимично малом до умјереном облачношћу. /крај/мсб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана