Сутра сунчано и вруће, послије подне промјена

Срна
Сутра сунчано и вруће, послије подне промјена

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује сунчано и вруће вријеме уз висок индекс УВ зрачења, а послије подне пљускови и грмљавина. Током пријеподнева ће бити ведро и сунчано вријеме, а поподне се очекује јак развој облачности, па ће нестабилност условити пљускове и грмљавину. Постојаће услови и за непогоде праћене градом.

Промјена се очекује прво на југу, затим у централним крајевима, а касније поподне и увече на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од 16 до 21, а највиша дневна од 30 до 35 степени Целзијусових, у планинама 27 и виша.

Дуваће слаб и промјењив вјетар, послије подне уз пљускове мјестимично умјерен и појачан.

Од понедјељка се очекује јењавање врућине и пад температуре ваздуха. Метеролози најављују нестабилно са пљусковима и грмљавином у послијеподневним часовима. Температура ваздуха неће прелазити 32 степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Најтоплије у 14.00 часова било је у Брчком, Вишеграду и Неуму гдје су измјерена 34 степена, а само степен ниже било је у Бањалуци, Требињу, Бијељини, Добоју, Мостару, Рудом, Грудама и Широком Бријегу.

У Приједору, Сребреници, Фочи, Зворнику, Српцу, Билећи, Рибнику, Градачцу и Тузли 32, у Сарајеву, Мркоњић Граду, Шипову и Бугојну 31, у Гацку и Санском Мосту 30, у Невесињу, Новом Граду, Бихаћу и на Иван Седлу 29, на Хан Пијеску, на Мраковици, на Сокоцу и у Крупи на Уни 28, у Калиновику 27, на Чемерну 26 и на Бјелашници 20 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана