Сутра киша у нижим предјелима, на планинама снијег

Срна
Сутра киша у нижим предјелима, на планинама снијег

Бијељина - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјенљиво облачно и претежно суво вријеме на западу, југозападу и југу, док су у осталим предјелима могуће слабије падавине - киша у нижим, а снијег у брдовитим и планинским предјелима.

Ујутро ће бити промјенљиво облачно и суво вријеме, док ће у нижим предјелима на сјеверу и сјевероистоку падати слаба киша, а у вишим предјелима на истоку снијег и сусњежица, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послијеподне и према вечери у већини предјела биће суво, док ће претежно облачно остати у централним предјелим и на истоку, гдје ће и даље постојати услови за слабе падавине.

Вјетар ујутро слаб западни, током пријеподнева у јачању у Семберији и планинама Крајине, а послијеподне у слабљењу, када ће јачати сјеверозападни вјетар у централном планинском појасу и на истоку. На југу увече умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха од минус један до три, на југу за степен два виша, а у вишим предјелима минус четири, а највиша дневна од четири до девет, на сјеверу и југу понегдје и степен два виша, а у планинама минус два степена Целзијусова.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас преовладава сунчано и релативно топло вријеме за ово доба године, а поподне се уз наоблачење са запада очекује краткотрајна киша.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак и Соколац нула, Чемерно два, Рудо и Иван Седло три, Калиновик, Нови Град и Источно Сарајево четири, Гацко, Бугојно и Вишеград пет, Фоча, Сребреница и Србац шест, Невесиње, Мркоњић Град, Ливно и Приједор девет, Зворник и Добој 10, Мостар и Билећа 11, Требиње и Брчко 12, Бањалука, Бијељина, Тузла и Неум 13, Бихаћ 14 степени Целзијусових.

У уторак, 11. децембра задржаће се промјењљиво до претежно облачно, те већином суво вријеме. На западу и сјеверу, пријеподне повремено је могућа слаба киша, а послијеподне на истоку у планинама провијавање снијега.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до нула, на југу за степен два виша, а у вишим предјелима минус десет, а највиша дневна од два до седам, у вишим предјелима минус три степена Целзијусова.

У сриједу, 12. децембра, након веома хладног јутра у вишим предјелима, током дана ће бити промјенљиво до претежно облачно, свјеже и суво вријеме, уз слабије падавине поподне и увече на западу и сјеверу.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до нула, у вишим предјелима минус 12, а највиша дневна од два до седам, у вишим предјелима минус два степена Целзијусова.

У четвртак, 13. децембра ујутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме, а провијавање снијега могуће је на сјеверозападу, западу и у планинама на истоку.

Биће хладно у нижим, а веома хладно у вишим предјелима. Током дана промјењљиво до претежно облачно, уз постепено наоблачење, тако да ће у све више мјеста бити услова за слабе мјестимичне падавине, углавном провијавање снијега.

Поподне на сјеверу и сјеверозападу могућа је ледена киша, када ће у осталим предјелима падати мјестимично снијег.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до нула, у вишим предјелима минус девет, а највиша дневна од минус два до три, у вишим предјелима минус пет степени Целзијусових. /крај/ск

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана