Српска гради дневни центар на Косову

В. К.
Српска гради дневни центар на Косову

Бањалука - Одбор за помоћ Косову и Метохији из Српске покренуо је нову хуманитарну акцију усмјерену за помоћ дјеци и младима са посебним потребама у тој покрајини, а кључни циљ је да током наредне године буде изграђен дневни центар гдје би могли да проводе вријеме и друже се.

Од 1. децембра је, наиме, отворен хуманитарни број 1412 за дјечји осмијех, лијечење болесне дјеце и младих са посебним потребама на Косову и Метохији. Број остаје активан до 31. децембра, а из одбора подсјећају да је акција покренута још раније преко основних и средњих школа и локалних заједница.

- Ову акцију подржала је и Влада Српске, а надамо се да ће је подржати и многи други. РС и њене институције увијек су уз наш народ на Косову и Метохији, а и предсједница Републике Жељка Цвијановић обећала је да ће њен кабинет подржати акцију и пројекте усмјерене за помоћ 125 болесне дјеце и младих из Удружења родитеља “Подржи ме” у  Косовској Митровици - рекао је за “Глас Српске” предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

Српски народ у тој покрајини је, каже, тренутно у најтежој ситуацији од самопроглашена Косова, додавши да је на сцени угрожавање људских права, слободе, живота и стављања у гето. 

-  Вјерујемо да ћемо успјети у намјерама. На Косово би овог мјесеца требало да иде делегација Савеза општина и градова РС - рекао је Арлов.

Прикупљени новац усмјерен за дјечји осмијех те лијечење болесне дјеце и младих са посебним потребама биће уручен на другој хуманитарној академији, која ће 12. јануара 2019. године бити одржана у Звечану на Косову и Метохији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана