Sportisti u Gradišci dobijaju halu poslije 11 godina

Milan Vujić
Sportisti u Gradišci dobijaju halu poslije 11 godina

Gradiška - Sportska dvorana “Servicijum” u Gradišci, čija je izgradnja počela prije 11 godina, biće završena do kraja ove godine, čime će sportski kolektivi i mladi dobiti bolje uslove za bavljenje sportom.

Za završetak ovog multifunkcionalnog objekta obezbijeđeno je 5,5 miliona KM, od čega je dva miliona grant Vlade Republike Srpske.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je ovo kapitalna investicija koja treba da služi mladim ljudima, sportistima i gradu.

Podsjetio je da je gradnja dvorane projektovana po evropskim i svjetskim standardima i da je ukupna vrijednost dvorane do sada 11,3 miliona maraka, od čega je Vlada Republike Srpske obezbijedila četiri miliona KM, a ostalo je novac iz budžeta grada. Radovi su povjereni preduzeću “Niskogradnja” iz Laktaša. 

- Sve ovo radimo najviše zbog naše mladosti i sporta. Nažalost, iz nama nerazumljivih razloga gradnja dvorane je zaustavljena i nepotrebno je izgubljeno više od pet godina. Višenamjenskim objektom dugoročno ćemo zadovoljiti potrebe našeg grada, ali i regije. Naši građani, a ponajviše mladi ljudi, sportisti, davno su zaslužili optimalne uslove za treniranje i utakmice - istakao je Adžić.

On navodi da je na osnovu stručnih analiza i mišljenja zaključeno da su neophodne promjene u oblasti energetskog sektora u odnosu na prvobitna projektantska rješenja.

- To se odnosi na ugradnju kolektora za zagrijavanje vode, efikasnije sisteme hlađenja i grijanja pomoću toplotnih vodenih pumpi, kvalitetniju izolaciju, počevši od parketa, zidova do krova, te led rasvjetu - naglasio je Adžić, koji je dodao da je želja da bude izgrađen objekat koji će energetski biti efikasan.

On je naglasio da će organizovanje sadržaja ugostiteljskog tipa omogućiti bitne izvore finansiranja, te će u velikoj mjeri ovaj objekat biti samoodrživ.

Košarkaški, rukometni, odbojkaški i drugi klubovi iz Gradiške sada utakmice najviših RS i BiH rangova uglavnom igraju u Kozarskoj Dubici, Aleksandrovcu i Srpcu ili u školskim dvoranama i privatnim balonima.

Površina

Sportska dvorana “Servicijum” prostiraće se na površini od 5.700 kvadrata. Najveći dio zauzimaju tri sportske hale, centralna na 1.400 kvadrata te još dvije, za rukometna i košarkaška takmičenja, a tu je i multifunkcionalna dvorana, koja će, pored ostalog, služiti za borilačke sportove. U sklopu ovog kompleksa biće kancelarije za sportska udruženja i ugostiteljski objekti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana