Socijalisti podržali izgradnju dnevnog centra za djecu na Kosmetu

Glas Srpske
Socijalisti podržali izgradnju dnevnog centra za djecu na Kosmetu

U Banjaluci je danas promovisana humanitarna akcija za gradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji. U prostorijama Socijalističke partije o akciji su govorili predsjednik Odbora Milorad Arlov, predsjednik Gradskog odbora SP i narodni poslanik Goran Selak, te predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić.

Kako je istakao predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, u pitanju je dnevni centar za preko 130 djece i mladih sa područja Kosmeta sa poteškoćama u razvoju, okupljenih u Udruženje “Podrži me”. Projekat je vrijedan 200.000 evra, s tim da je dio novca već skupljen, a do useljenja je potrebno još oko 150.000 evra.

- Odavde želim da pošaljem poruku svim političkim partijama da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kako bismo zajedničkim snagama uspjeli da izgradimo ovaj centar. Ta djeca i ti roditelji trebaju našu pomoć i vjerujem da ćemo uspjeti da realizujemo ovu akciju. Socijalistička partija je i do sada učestvovala u akcijama pomoći za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom im se zahvlajujem što su i danas odlučili da budu podrška ovom humanom projektu - istakao je Arlov.

Predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak poručio je da će Republika Srpska uvijek dati podršku akcijama koje za cilj imaju pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te zahvalio Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji za dugogodišnji humanitarni rad.

- Uvjeren sam da zajedno možemo učiniti mnogo kako bismo podržali našu braću na Kosmetu, a pogotovo najugroženije kategorije stanovništva. Vlada Republike Srpske, institucije, lokalne zajednice i građani do sada su podržali brojne projekte koji su realizovani u svrhu podrške Srbima na Kosmetu. Poruka ove inicijative nije samo humanitarnog karaktera, nego i poziv na okupljanje, na zajedništvo i solidarnost. Veoma je važno da naši ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji uvijek znaju da mogu da računaju na pomoć naroda i institucija Republike Srpske i zato će ovakve akcije i inicijative uvijek imati podršku Socijalista - istakao je Selak.

Predsjednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić je istakao da su Socijalisti učestvovali u brojnim akcijama pomoći za Kosovo i Metohiju, a posebno u akcijama pomoći za djecu i mlade. On je ovom prilikom pozvao i ostale političke subjekte da u skladu sa mogućnostima podrže gradnju Dnevnog centra.

- Nismo nikada obavještavali medije o akcijama u kojima učestvujemo, ali danas je prilika da na ovaj način promovišemo ovu humanitarnu akciju i da pozovemo sve stranke da se uključe i daju svoj doprinos, jer ovo su stvari oko kojih ne smijemo da se dijelimo. Republika Srpska nikad neće zaboraviti Kosovo i Metohiju, a za nas u Socijalističkoj partiji, to je jedna od najvažnijih tema - istakao je Protić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana