Со­ци­ја­ли­сти и слу­жба НСРС у клин­чу због во­за­ча

Д. М.
Со­ци­ја­ли­сти и слу­жба НСРС у клин­чу због во­за­ча

Ба­ња­лу­ка - Клуб по­сла­ни­ка Со­ци­ја­ли­стич­ке пар­ти­је у На­род­ној скуп­шти­ни РС тра­жио је од скуп­штин­ског ру­ко­вод­ства и ге­не­рал­ног се­кре­та­ра НСРС да у рад­ни од­нос бу­де при­мљен је­дан во­зач са под­руч­ја Хер­це­го­ви­не, али је тај за­хтјев од­би­јен, са­зна­је “Глас”, што је иза­зва­ло пре­пи­ску из­ме­ђу ше­фа клу­ба и над­ле­жне слу­жбе.

У до­пи­су ко­ји је шеф Клу­ба по­сла­ни­ка СП-а Мак­сим Ско­ко, на­кон што је од­би­јен ње­гов за­хтјев, по­слао ге­не­рал­ном се­кре­та­ру НСРС Не­бој­ши Зго­ња­ни­ну на­во­ди се да је овај клуб у не­рав­но­прав­ном по­ло­жа­ју у од­но­су на по­сла­нич­ке клу­бо­ве оста­лих пар­ти­ја.

- Клу­бу по­сла­ни­ка СП-а до­ди­је­ље­но је слу­жбе­но во­зи­ло и во­зач ко­ји жи­ви у Лак­та­ши­ма. И у то­ме не би би­ло ни­шта спор­но да шеф Клу­ба по­сла­ни­ка СП-а ни­је из из­бор­не је­ди­ни­це де­вет, што зна­чај­но оте­жа­ва функ­ци­о­ни­са­ње клу­ба и до­во­ди га у не­рав­но­пра­ван по­ло­жај у од­но­су на оста­ле клу­бо­ве - на­во­ди се у до­пи­су.

На­во­ди да, на­кон по­зи­ва за Ко­ле­ги­јум НСРС, во­зач клу­ба тре­ба из Ба­ња­лу­ке, од­но­сно Лак­та­ша, да до­ђе у Гац­ко или Тре­би­ње, пре­но­ћи, пре­ве­зе пред­сјед­ни­ка клу­ба у Ба­ња­лу­ку и по­сли­је то­га да га вра­ти у Гац­ко или Тре­би­ње, гдје опет мо­ра да пре­но­ћи.

- Пред­ла­жем да још јед­ном раз­мо­три­те мо­гућ­ност при­је­ма у рад­ни од­нос во­за­ча са под­руч­ја из­бор­не је­ди­ни­це де­вет - на­во­ди се у до­пи­су.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана