Школски спорт доприноси здрављу дјеце

С. Ђ.
Школски спорт доприноси здрављу дјеце

Бањалука - Пројекат Удружења грађана “Мисли добро” “Спорт у школе” представљен је у петак у Основној школи “Свети Сава” у бањалучком насељу Лауш, а ђаци су на полигону показали вјештине које су за два мјесеца стекли захваљујући опреми која им је донирана у оквиру пројекта.

Члан Удружења “Мисли добро” Бојан Божић рекао је да је пројекат направљен по узору на Србију, гдје је изузетно развијен школски спорт.

- Уколико полигон уђе у основне школе у Српској, имаћемо здравију и задовољнију дјецу. Улагања су мала, а резултати одлични - казао је Божић.

Начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац је казао да ће Бањалука прва у Српској почети да примјењује пројекат.

- Овај програм ће од септембра бити уведен у школе. До почетка наставе ћемо радити на набавци полигона за свих 29 основних школа и расписати јавни позив за професоре физичког васпитања - казао је Бањац и додао да ће Градска управа финансирати ове активности.

Директор ОШ “Свети Сава” Мирослав Попржен је рекао да је циљ пројекта развој школског спорта у узрасту од првог до петог разреда.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић је рекао да је физичко васпитање важно за психофизички развој.
- Требало би да набавимо око 700 полигона, за 485 подручних и 187 централних школа, а надамо се помоћи наших привредника - додао је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана