Савић и Мастиловић искључени из “Просвјете”

Д. М.
Савић и Мастиловић искључени из “Просвјете”

Источно Сарајево - Слободан Савић и Драга Мастиловић искључени су из Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) “Просвјета”, јер су покушали да подијеле друштво и изазову заблуду у дијелу чланства и јавности, чиме су нанијели велику штету угледу и раду “Просвјете”, саопштено је из овог друштва.

- Слободан Савић је искључен јер ни до данас није предао новоизабраном руководству печат, архиву и просторије друштва, а Драга Мастиловић је искључен, јер је покушао да организује фиктивну сједницу Скупштине и лажно се представљао као предсједник друштва - наведено је у саопштењу. Редовној годишњој сједници Скупштине СПКД “Просвјета”, која је одржана 6. априла, додато је у саопштењу, претходила је сједница Главног одбора “Просвјете”, а усвојен је закључак Надзорног одбора о незаконитом и нестатутарном понашању појединих чланова друштва. С друге стране, Драга Мастиловић одбацује све оптужбе и каже да није ријеч ни о каквој Скупштини, већ о групи узурпатора окупљеној око Михајла Вујовића и Душана Јовановића.

- Они су прије више од годину покушали да преузму контролу над “Просвјетом” и направили су чак и лажни печат друштва. Ја имам пресуду суда у Сокоцу којом се налаже да будем уписан у судски регистар као предсједник СПКД “Просвјета”, а ти узурпатори ће одговарати због фалсификовања и лажног представљања - каже Мастиловић за “Глас Српске”

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана