Rudari pronađeni mrtvi, Višković uputio telegram saučešća

Srna
Rudari pronađeni mrtvi, Višković uputio telegram saučešća

Zvornik - U Rudniku boksita na području opštine Srebrenica pronađena su tijela dvojice rudara koje je zatrpao odron, potvrdio je Srni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Prema njegovim riječima, tijela rudara su prevezena u Dom zdravlja Milići radi preduzimanja daljih aktivnosti s ciljem utvrđivanja uzroka smrti.

Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je u 11.20 časova da je u Rudniku boksita došlo do odrona koji je zatrpao dva rudara.

Policija je izašla na lice mjesta, a o ovom događaju obaviješteni su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina i republički rudarski inspektor.

Odmah je započeto otkopavanje i uklanjanje materijala da bi spasioci došli do rudara.

Iz kompanije “Boksit” ranije danas je saopšteno da se u jamskom kopu “Braćan” na području Srebrenice odronila veća količina materijala koja je zatrpala rudare Slavišu Žugića /44/ iz Milića i Branislava Ostojića /30/ iz Zvornika.

Višković uputio telegram saučešća povodom smrti dva rudara

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je povodom teške rudarske nesreće na području Srebrenice telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara i rukovodstvu Kompanije “Boksit” Milići.

“Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami žBraćanž, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Borislav Ostojić”, istakao je Višković.

On je dodao da je gubitak dva života, dva dobra čovjeka, nenadoknadiv gubitak za porodice i Kompaniju “Boksit”, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

“Malo je riječi koje mogu ublažiti neizmjernu bol zbog ove nesreće, lično sam poznavao Slavišu i Borislava kao dio kolektiva u Kompaniji žBoksitž, u kojoj sam i sam radio”, naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, danas je zbog tragične smrti Slaviše i Borislava velika žalost u Kompaniji “Boksit” i opštini Milići.

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih rudara, Vama i cijelom kolektivu Kompanije žBoksitž”, navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana