Ријешити стамбена питања старјешина Војске РС

nezavisne.com
Ријешити стамбена питања старјешина Војске РС

Бањалука - Представници Организације старјешина Војске РС (ОСТАВ РС) истакли су данас на конференцији за новинаре у Бањалуци да је неопходно ријешити стамбена питања старјешина Војске РС.

Милован Милутиновић, предсједник ОСТАВ РС, рекао је да је у стварању Републике Српске активно учествовало 22.000 старјешина, те да је њихов положај у друштву сада потпуно занемарен.

“Старјешине су заједно са борцима у рату биле основни субјекти одбране и стварања РС, а сада више од 80 старјешина нема ријешено стамбено питање”, рекао је Милутиновић.

Додао је да су свој проблем предочили Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС, који су њихове молбе за најугроженије старјешине одбацили уз образложење да за њих нема основа ни могућности да се они стамбено збрину.

“Формирали смо тим старјешина који ће Влади РС, надлежном министарству као и Министарству одбране Србије доставити податке и желимо да се ово питање стави у процедуру”, рекао је Милутиновић.

Слободан Жупљанин, потпредсједник ове организације, говорио је о питању спорног документа о Сребреници из 2004. године, те казао да је једно од најважнијих питања за будућност БиХ утврђивање непристрасне истине о прошлом рату у БиХ.

“Нема будућности БиХ док се на потпуно непристрасан, историјски тачан начин не утврди истина о протеклим догађајима у рату”, рекао је Жупљанин.

Мико Шкорић, члан Предсједништва ОСТАВ РС, осврнуо се на мигрантску кризу са којом се тренутно суочава БиХ, те додао да ОСТАВ РС подржава све активности ентитетске власти о том питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана