Revizori konačno dobijaju zgradu

V. K.
Revizori konačno dobijaju zgradu

Sarajevo - Savjet ministara BiH, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donio je odluku o odobravanju kupovine, odnosno nabavke objekta za potrebe smještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH u Sarajevu.

Ovom odlukom odobrava se kupovina/nabavka objekta za potrebe smještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH u Sarajevu, minimalne površine do 1.200 kvadratnih metara i nabavne vrijednosti do 5.000.000 KM.

U okviru odluke imenovana je Komisija za sprovođenje postupka kupovine/nabavke objekta za potrebe smještaja.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH u novembru je dobila zadatak da trajno riješi pitanje smještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH nakon što su revizori lani odbili da se presele u prostorije koje su im bile namijenjene u Sarajevu.

Kancelarija je, naime, smještena u iznajmljenom prostoru za koji godišnja kirija iznosi oko 200.000 KM, a još prije nekoliko godina je izneseno opredjeljenje da institucije budu smještene u vlastite objekte kako bi bili izbjegnuti visoki troškovi iznajmljivanja prostorija. Nadležni u Službi za zajedničke poslove su, postupajući u vezi sa tim naređenjem, nakon kupovine objekta nekadašnje Union banke u Sarajevu, predložili da dio prostora bude dodijeljen Kancelariji, ali revizori su to odbili pravdajući se da su im ponuđene prostorije male, te da u njima ne bi imali potreban mir za rad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana