Радост Божића за мир у срцима

А. Ј. Р.
Радост Божића за мир у срцима

Бањалука – Ако истински вјерујемо у Исуса Христа, онда ни у најтјескобнијим животним ситуацијама нећемо остати без наде и снаге, поручио је у петак вјерницима који славе Божић по грегоријанском календару бањалучки бискуп Фрањо Комарица.

Он је у божићној поруци, цитирајући ријечи пјесме коју је анђео упутио људима на дан Христовог рођења, вјерницима поручио да се не боје живота и будућности.

- У нашој животној средини има много људи које мучи страх од живота, данашњице. Многи од нас су доживјели драму током ратних дешавања, али и усљед послијератне друштвене, економске и политичке несређености и несигурности. Многи припадници других народа, крајева и култура бјеже из страха за своју будућност, али док славимо радост Божића ријечи “не бојте се” морају бити драгоцјене за нас - рекао је Комарица.

Он је истакао да људи који живе у својој охолости, бахатости, самодопадности и себичности не прихватају бескрајну љубав и милосрђе божје.

- Такви људи зато нужно живе и шире страх око себе. То и ми доживљавамо свакодневно у разним паролама у којима нема мјеста за охрабрујућу поруку Божића. Славите Бога јер ћете само тако имати мир у својим срцима, дому и породици - рекао је Комарица и честитао Божић и Нову годину свим вјерницима.

Католички вјерници широм свијета најрадоснији хришћански празник Божић прослављају у уторак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана