Радници предузећа “Хидроелектране на Дрини” очистили отпад из Дрине

Срна

Вишеград - На ријеци Дрини, недалеко од хидроелектране Вишеград, у току ове године очишћено је око осам хиљада кубика отпада, рекао је директор овог предузећа Недељко Перишић.

Перишић је нагласио да радници овог предузећа свакодневно уклањају отпад који највећим дијелом долази ријеком Лим до бране у Вишеграду, те додао да се годишње накупи око 12.000 кубика отпада.


“Овог љета имали смо мотив више да очистимо сав отпад који је дошао до наших ланчаница, а на то нас је подсткао новинар Јован Мемедовић, који је снимио емисију о ријеци Дрини и отпаду који овдје долази”, објаснио је Перишић.

Перишић је истакао да у рјешавање овог вишегодишњег проблема треба да се укључе не само општине из Србије и Црне Горе, одакле долази отпад, већ и министарства, али и да се мијења свијест људи.

Према његовим ријечима, једино логично и дуготрајно рјешење јесте отварање рециклаже дрвета или пластике да отпад не би ишао на депонију.

У претходном периоду, каже Перишић, било је иницијатива за састанке, али ништа конкретно није урађено да би се овај проблем озбиљније рјешавао.

“Овом приликом се захваљујем Јовану Мемедовићу и екипи емисије, који су коректно и објективно представили проблем са којим се сусрећемо”, истакао је Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана