“Proslava punoljetstva” okuplja 2.600 mladih

B. S.
“Proslava punoljetstva” okuplja 2.600 mladih

Banjaluka - Manifestacija “Proslava punoljetstva” okupiće u subotu u Banskom dvoru u Banjaluci oko 2.600 srednjoškolaca iz ovog grada koji su rođeni 2000. godine.

- Projekat “Proslava punoljetstva” rađen je po uzoru na evropske gradove kojima Banjaluka teži, što pokazuje i misija “Evropska prestonica kulture 2024”, za koju je grad i aplicirao - rekao je predsjednik banjalučkog Udruženja građana “Pravda” Saša Dragoljić, koji je i kreator projekta “Proslava punoljetstva”.

On je dodao da je podrška ovom projektu stigla od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i brojnih sponzora.

- Zabrinjavajući je trend kontinuiranog i sve masovnijeg odlaska mladih iz Republike Srpske. Više je nego jasno da je  neophodno uključivanje mladih, na startu njihovog punoljetstva, u kulturni, javni i politički život - rekao je Dragoljić.

Pozivnice za veliku proslavu u subotu dobiće đaci iz svih banjalučkih srednjih škola koji su ove godine postali punoljetni ili će 18 godina napuniti do kraja 2018.

Pozivnice su ujedno i propusnica za zabavu, koja će se održati u Sportskoj dvorani “Obilićevo” nakon zvaničnog  dijela programa u Banskom dvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana