Пројекат “Вија Динарика” шанса за развој локалних заједница

Срна
Пројекат “Вија Динарика” шанса за развој локалних заједница

Бањалука - Министарка трговине и туризма РС Драгица Ковач изјавила је јуче да друга фаза пројекта “Вија Динарика” представља шансу за развој локалних заједница и повећање користи за становништво подручја на овој траси пружањем туристичке понуде и приближавањем свијету.

Она је навела да овај пројекат представља платформу за одржив развој и локални економски напредак и да је његов наредни циљ обнављање и развој стаза које се пружају дуж Динарског горја кроз БиХ.

- Постоје такве три стазе - бијела, зелена и плава, које представљају и комплетну туристичку понуду локалних заједница дуж тих стаза, тако да отварају могућност већег запошљавања становништва и пласмана домаћих производа - навела је Ковачева на конференцији на новинаре уприличеној поводом почетка друге фазе тог пројекта.

“Вија Динарика” је регионални пројекат који обухвата подручје од Словеније до сјеверне Албаније, а за финансирање његове друге фазе у наредном периоду биће издвојено 2,7 милиона долара, гдје ће највећи донатори бити Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), Развојни програм УН (УНДП), Италијанска развојна агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана