Преминуле још четири особе од посљедица грипа у Српској

Срна
Преминуле још четири особе од посљедица грипа у Српској

Бањалука - Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је да су четири пацијента преминула од посљедица тешких акутних респираторних инфекција, по један пацијент у Универзитетском клиничком центру Републике Српске те болницама у Бијељини, Зворнику и Градишци. Ради се о особама средње и старије животне доби, са бројним коморбидитетима, које нису биле вакцинисане.

Институт за јавно здравство Републике Српске свакодневно прати епидемиолошку ситуацију у Републици Српској и региону, као и информације Европског центра за контролу болести и Свјетске здравствене организације. У току је прикупљање података из свих здравствених установа у Републици Српској за извјештај за шесту недјељу који ће јавности бити доступан у уторак.

"Још једном подсјећамо грађане да је неопходно примјењивати мјере личне, а посебно респираторне хигијене као и хигијене простора у којем живимо и радимо те да приликом кућних и посјета у болницама поштују препоруке надлежних установа", саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана