Представљен часопис Хело посвећен оплимпијској љепотици

Срна
Представљен часопис Хело посвећен оплимпијској љепотици

Пале - У хотелу "Бистрица на Јахорини вечерас је промовисан часопис "Хело травел" посвећен овој олимпијској љепотици. Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је на конференцији за новинаре да је Јахорина у овом часопису престављена у најбољем могућем свјетлу.

Љевнаић је истакао да Јахорина иде узлазном путањом, те подсјетио да је прва у региону отворила сезону у новембру захваљујући систему за вјештачко осњежавање.

"У односу на претходну сезону бољи смо 100 одсто. Влада велико интересовање, данас смо на стази имали више од 2.000 скијаша, а прошле године на данашњи дан 104", рекао је Љевнаић.

Он каже да се све више домаћих и страних туриста интересује за Јахорину, а од јуче на овој планини борави и група Кинеза који су дошли на припреме за Олимпијске игре 2022. године.

Љевнаић истиче да су на Јахорини највише фокусирани на стазе, јер то скијаше највише интересује.

"Ове сезоне смо повећали површину стаза, које су благе, проширене и равне. Осим тога, урађени су дренажни канали и на тај начин враћен је приоритет стазама", рекао је Љевнаић.

Уредник магазина Жикица Милошевић рекао је да циљ часописа "Хело травел" да што више људи заинтересује за Јахорину.

Он је истакао да је Јахорина олимпијска планина која је и послије несрећних догађаја 90-тих година прошлог вијека остала у добром положају и сачувала свој интегритет, тако да се сада може развијати на најбољи начин.

Према његовим ријечима, Република Српска има највећу развојну шансу у смислу туризма. Група "Црвена јабука" одржаће концерт у оквиру манифестације "Јахорински ретро опенинг" који организује Олимпијски центар "Јахорина" као поклон свим гостима планине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана