Помовисан чартер лет од Бањалуке до Грчке

Срна
Помовисан чартер лет од Бањалуке до Грчке

Бањалука - Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач рекла је вечерас да отварање нових авио-линија са Аеродрома Бањалука омогућава развој туризма и привреде Српске, републичког авио-саобраћаја и јавног предузећа “Аеродроми Српске”.

“Аеродром Бањалука посљедњих година ствара добре услове за организацију авионских летова према свим европским дестинацијама. Самим тим наш аеродром је препознат као повољна и занимљива авио-дестинација у региону”, рекла је Ковачева новинарима на манифестацији “Грчко вече” у Бањалуци, на којој је промовисано увођење чартер лета од Бањалуке до Атине у Грчкој.

Она је додала да званично повезивање ваздушним путем Српске са грчком Атином и другим дестинацијама ствара могућности сарадње са осталим свјетским авио-компанијама.

“Увођење чартер летова за Грчку, од јуна до краја септембра, одличан је пословни потез јер у области туризма Српска и Грчка добро сарађују. Наши грађани, који су заинтересовани за грчке дестинације, показују велики интерес за путовање авионом јер могу далеко брже, комфорније и ефикасније да дођу до те земље”, навела је Ковачева.

Она је истакла да, са друге стране, постоји велика заинтересованост грчких туриста за дестинације у Српској, с обзиром да су лани имали око 6.700 ноћења.

“Овакав начин путовања ствара добре услове да њихов број буде далеко већи”, поручила је Ковачева.

Слободан Мићић, новинар, свјетски путник и оснивач познате туристичке агенције “Контики травел” која је организовала вечерашњу манифестацију, подсјетио је да је ова компанија имала одлично прошлогодишње искуство када је ријеч о организацији чартер летова из Бањалуке за Турску.

“Ове године смо ријешили да уведемо и директан лет за Атину. Ко оде тамо може и да се купа, и да разгледа највеће културне споменике, и да се забави и да штошта значајно види. Атина може да пружи задовољство свима и мислим да је то пун погодак за све Бањалучане и људе у БиХ”, рекао је Мићић.

Он је открио да је Грчку обишао и заволио још шездесетих година прошлог вијека.

“Тамо сам упознао и своју супругу и за Грчку ме веже пуно лијепих ствари”, рекао је Мићић и додао да ће настојати да Српску у наредном периоду авионски повеже и са Шпанијом и Италијом.

Манифестацији, одржаној у Банском двору, присуствовале су бројне званице из јавног, политичког, привредног и друштвеног живота Српске и Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана