Полиција у УСК у уторак штрајкује

nezavisne.com
Полиција у УСК у уторак штрајкује

Бихаћ - Синдикат полиције Унско-санског кантона донио је одлуку да у наредни уторак одржи двосатни штрајк упозорења у периоду од 11 до 13 сати, због тога што Влада УСК није пристала на испуњење њихових захтјева.

Према ријечима предсједника овог синдиката Махмута Алагића, одбијен је њихов главни захтјев да им се повећају лични дохоци за 3,5 посто, чиме су стављени у неравноправан положај у односу на друге буџетске кориснике.

“У Федерацији БиХ је дошло до повећања просјечног личног дохотка за шест посто, плате неких других буџетских корисника су у прошлој години у два наврата повећаване, једино смо ми остали на истом нивоу. Мислимо да то није фер, с обзиром на мигрантску кризу и све друге отежавајуће околности с којима се полиција дана суочава у обављању свога посла”, казао је Алагић.

Он каже како им и исплата осталих законских принадлежности, које немају карактер плате, касни и по годину дана, те да имају најниже плате у односу на колеге у осталим кантонима на подручју Федерације БиХ, али и у односу на друге буџетске кориснике у УСК. 

Он је додао како су њихови захтјеви везани и за побољшање услова рада и набавку квалитетније опреме.

Према његовим ријечима, уколико их Влада УСК и овога пута не схвати озбиљно, започеће припреме за генерални штрајк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана