Почињу најмасовнији фитнес тренинзи на отвореном у Бањалуци

Анита Јанковић Речевић
Почињу најмасовнији фитнес тренинзи на отвореном у Бањалуци

Бањалука - Најмасовнији фитнес тренинг на отвореном “Дукат фит љето”, који промовише здрав начин живота и обећава одличну забаву, почиње вечерас у Бањалуци, а организатори позивају грађане да им се придруже и наредни мјесец свако вече бесплатно вјежбају у парку “Младен Стојановић”.

Отварање седмог “Дукат фит љета” заказано је за 18.30 часова, а организатор ове традиционалне манифестације  Удружење за спорт и рекреацију “Л фит” очекује више од 1.000 учесника који ће доћи на разгибавање. 

Предсједник Удружења “Л-Фит” Лидија Љубичић нада се да ће парк бити крцат и да ће одисати добром енергијом јер су припремили занимљив програм.

- На отварање долази хрватски фитнес тренер Далибор Петринић који ће након вјежбања одржати кратко предавање о исхрани, те промовисати своју књигу “Исхрана за коју смо створени” коју ће учесници имати прилику да купе. Први овогодишњи тренинг отвориће наша гошћа из Србије, тренер Сања Никшић - рекла је Љубичићева.

Додала је да овај пројекат, који је покренут с циљем да грађанима приближи спорт и развије свијест о томе да је физичка активност неопходна за здравље, из године у годину привлачи све већи број вјежбача.

- Фитнес љето је најмасовнији тренинг под ведрим небом у нашем граду који сваке године окупи између 900 и 1.120 учесника. За овогодишње тренинге се пријавило око 820 учесника али очекујемо да дође много више грађана јер пријава није обавезна - рекла је Љубичићева и додала да ће на отварању учесницима подијелити акредитације и мајице.

Нагласила је да је програм вјежбања прилагођен свима, од почетника до утренираних особа, те да ће учесници у бањалучком парку од вечерас до 8. јула вјежбати по њеним инструкцијама, као и тренера Симоне Јоксимовић, Романе Стојановић, Нине Ракић, Озрена Ћурлића, Тамаре Билбије и Сузане Бабић. Тренинзи ће почињати свако вече у 19 часова и трајаће сат времена.

  • Тренинзи су састављени од различитих вјежби за тијело, зумбе, кардио тренинга до вјежби обликовања, тако да свако може пронаћи себе у неком од програма - рекла је Љубичићева и додала да ће тренери давати и савјете о исхрани. Она је позвала све грађане да им се придруже без обзира на форму у којој се налазе.

Спонзори

Лидија Љубичића истиче да бањалучко фитнес љето не би било могуће без подршке спонзора. 

- Генерални спонзор је “Дукат фит”, а подршку су нам пружили и “Тропик”, “Хемофарм”, “Алфа плам”, “Триглав осигурање”, “Енмон”, “Нектар пиво”, “Сарајевски кисељак”, “Вода Јана” и “Каприоло” - рекла је Љубичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана