“Play Media Day 03”: Креативна индустрија у фокусу предавања

М. Л.
“Play Media Day 03”: Креативна индустрија у фокусу предавања

Бањалука - Регионални комуникацијски догађај “Play Media Day 03” окупио је у петак у Музеју савремене умјетности РС у Бањалуци око 500 регионалних и домаћих учесника, као и више од 30 предавача и панелиста који су говорили о најактуелнијим темама из креативне индустрије.

Познати предавачи су у салама Уран, Меркур и Јупитер, које су биле испуњене до посљедњег мјеста, говорили о креативности у доба дигитализације, дигиталној трансформацији ПР агенција, старт-ап изазовима, графичком дизајну, али и о женама на челу креативне индустрије, те о радију као пријатељу фестивала и догађаја.

Многобројни учесници нису крили одушевљење визуелним изгледом комплетног догађаја и простора Музеја савремене умјетности, на којем се темељно и дуготрајно вриједно радило.

Сашо Димитриевски из “Пристоп” групације истакао је да дигитална трансформација брише границе између индустрија.

- У дигиталном добу много је теже доћи до циљних група. Маркетинг буџет пао је у 2017. години за мање од један одсто док највећи дио буџета одлази на аналитику, дигитално оглашавање, социјалне медије - казао је Димитриевски. Стратег за старт-ап Татјана Вучић је истакла да је ризик неопходан да би био постигнут успјех, који уз труд и залагање дефинитивно на крају дође.

Борислав Миљановић је истакао да дигитализација утиче на цијели свијет и додао да интернет није у огласима већ у садржају, а највише пажње у првом дијелу програма су изазвали стручњаци из шведске агенције СНАСК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана