Око 200 новинара и туроператера у Вишеграду

Срна
Око 200 новинара и туроператера у Вишеграду

Вишеград - Вишеград је данас посјетило око 200 новинара и представника туристичких агенција из Словеније, Македоније, Хрватске, Црне Горе и БиХ који су пругом, ријеком и друмом дошли у посјету овом граду.

Током ове посјете гости су обишли мост Мехмед-паше Соколовића, Андрићград и друге знаменитости на подручју града.


Организатор програма "Чаробни туристички прстен" Горан Глишић рекао је да овај програм обухвата пловидбу бродом од Перућца до Вишеграда и повратак возом "Ћиро" до Мокре Горе, а даље аутобусом кроз Национални парк "Тара".

"Ово је прва овогодишња промотивна вожња, која је окупила 70 новинара из земље и иностранства, око 90 представника туристичких агенција и 30 представника различитих институција. Идеја нам је да овај програм реализујемо током љета једном седмично", истакао је Глишић.

Он је додао да је ово друга сезона како се овај програм спровди, те да је прошле године превезен велики број туриста и да су утисци веома позитивни.

Вршилац дужности директора Националног парка "Дрина" Драгић Глишић рекао је да ће новоосновани Национални парк и Археолошки музеј Скелани бити саставни дио туристичке понуде "Чаробног туристичког прстена".

"Природна разноликост биљног и животињског свијета са ендемским врстама од панчићеве оморике, дивокозе, мрког медвједа дају исте могућности као и сусједни Национални парк жТараж. Богато културно-историјско насљеђе средњовјековне тврђаве Клотјевац и Ђурђевац на обали језера у кањону прави су бисери у туристичкој пунуди", истакао је Глишић.

Он је додао да ће и ове године, као и претходне, у оквиру традиционалне туристичке манифестације Панчићева регата осим бродова из Вишеграда и Бајине Баште бити доста пловила из цијеле БиХ и Србије.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Вишеград незаобилазна туристичка дестинација и да се број туриста повећава, те да општина улаже значајна средства у развој туризма.

"Настојимо на различите начине да обогатимо туристичку понуду и ова данашња посјета много говори, јер је ово прилика да на најбољи начин промовишемо природне љепоте и све оно што Вишеград може да понуди", истакао је Ђуревић.

Он је додао да је одушевљен овом посјетом, јер је изузетно велики број туроператера и новинара у једном дану посјетио овај град.

Промоција "Чаробног туристичког прстена" замишљена је као јединствена кружна тура која обухвата вожњу чувеном "Шарганском осмицом", посјету Дрвенграду у Мокрој Гори, Националном парку "Тара", новосоновани Националном парку "Дрина", Бајиној Башти, те кањону ријеке Дрине и обилазак Вишеграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана