Одблокиран рад факултета у Источном Сарајеву

А. Ј. Р.
Одблокиран рад факултета у Источном Сарајеву

Источно Сарајево - Студенти и наставни процес не смију да трпе због несугласица појединих декана Универзитета у Источном Сарајеву и проблем обуставе рада Факултета физичког васпитања и спорта у Палама је ријешен, рекао је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђан Рајчевић.

Он је јуче истакао да је интервенисао одмах по сазнању да је декан Факултета физичког васпитања у уторак обуставио рад те установе.

- Тражио сам од ректора Универзитета у Источном Сарајеву и декана да рад факултета буде одблокиран и настављен наставни процес. Овакве појаве више нећемо дозвољавати. Одлучни смо да то спријечимо - рекао је Рајчевић и нагласио да, ако се буду дешавале овакве ситуације, то неће бити добро по оне који их узрокују.

Декан Факултета физичког васпитања и спорта Борислав Цицовић рекао је да је био приморан да обустави рад ове установе јер су декани Економског и Правног факултета, чије просторије користи и факултет на чијем је челу, искључили струју и закључали учионице. Додао је да је струја, након интервенције министра Рајчевића, укључена, нагласивши да се све ово дешава због тога што није хтио да потпише споразум о плаћању трошкова који су му понудили поменути декани.

Предсједник Скупштине студентског савеза Факултета за физичко васпитање Немања Слијепчевић каже да су студенти огорчени због тренутне ситуације јер је вријеме испитних рокова.

- Били смо онемогућени да пријављујемо и излазимо на испите. Студенти су спремни и за протесте ако ситуација у потпуности не буде ријешена - рекао је Слијепчевић. У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас би требало да буде одржан састанак којем ће, осим ректора и проректора, присуствовати декани Економског, Правног и Факултета физичког васпитања и спорта, као и начелник Пала Бошко Југовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана