Од 1. јануара до 7. фебруара пријављено 997 илегалних миграната

Срна
Од 1. јануара до 7. фебруара пријављено 997 илегалних миграната

Сарајево - Од 1. јануара до 7. фебруара Служби за послове са странцима БиХ пријављено је 997 илегалних миграната, а највише их је из Пакистана, Сирије, Ирака, Алжира и Марока, наведено је у информацији Министарства безбједности о стању у области миграција у БиХ коју је данас к знању примио Савјет министара у техничком мандату.

У овом периоду 828 лица је исказало намјеру за подношење захтјева за азил, а њих 17 је поднијело захтјев за азил, саопштено је из Савјета министара.

Служби за послове са странцима је од 28. јануара до 7. фебруара пријављен 301 илегални мигрант, а намјеру за подношење захтјева за азил исказала су 243 лица, док је захтјев за азил поднијело њих осморо.

Подаци за јануар ове године, у односу на исти мјесец прошле године, показују пораст броја илегалних миграната, као и пораст исказаних намјера за подношење захтјева за азил и поднесених захтјева за азил.

Савјет министара упознат је и о информацији Министарства иностраних послова о ставовима кључних институција Европске уније у вези са мигрантском кризом.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана