Ново руководство обнавља рад друштва ХКД “Напредак” у Бањалуци

М. Л.
Ново руководство обнавља рад друштва ХКД “Напредак” у Бањалуци

Бањалука - Новоизабрана предсједница бањалучке подружнице Хрватског културног друштва (ХКД) “Напредак” Ружица Шеварика истакла је да имају много планова за будућност како би побољшали рад овог друштва, а међу приоритетима је и уређење просторија у којима ће се окупљати чланови.

- Осим тога, настојаћемо да организујемо ускршњи пријем те да обиљежимо 150 година од првог доласка траписта у Бањалуку. Жељели бисмо и да у јулу обиљежимо годишњицу рођења фра Ивана Фрање Јукића, који је био и зачетник новинарства у БиХ - истакла је Шеварика.

Додала је да ће и у будућности много пажње посвећивати примарном циљу овог друштва, а то је помагање и рад са студентима и школарцима.

Шеварика је за предсједницу бањалучке подружнице Хрватског културног друштва “Напредак” изабрана на изборној скупштини која је одржана у суботу у Бањалуци. Сједници је присуствовало 30 чланова и потпредсједник Никола Чича у име централне управе друштва.

Ново руководство, које, осим предсједнице, чине и потпредсједник Бојан Јаковљевић, секретарица Марина Марић и ризничарка Санела Туцкешић, изабрани су на период од четири године у којем ће покушати да обнове рад ове древне подружнице.

На сједници су изабрани и чланови Управног одбора, и то предузетници Штефан Јосиповић и Наташа Гроздић, затим посланица у Народној скупштини РС Андреа Дорић те професори бањалучког Католичког школског центра Давор Папоња, Антун Шарац  и Татјана Краљ.

Бањалучка подружница Хрватског културног друштва основана је још 1906. године, четири године након оснивања друштва, у вријеме када још све подружнице нису биле ни прихватиле заједничко име “Напредак”. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана