Нови погон Витинке за велики напредак

Анита Јанковић-Речевић
Нови погон Витинке за велики напредак

Зворник - Компанија “Витинка” из Козлука пустила је у рад нови погон фабрике природне изворске воде “вивија”, опремљен најмодернијом технологијом и пратећим садржајима који потпуно одговарају стандардима Европске уније.

 

Нови фабрички погон, у који је уложено осам милиона КМ, смјештен је у Решеву код Зворника, а многобројне званице у петак су током свечаног отварања имале прилику да обиђу производне хале, односно дуго чувану оазу у којој се рађа чиста изворска вода.

Технички директор компаније “Витинка” Бранислав Милисављевић истакао је да је нови погон велики напредак за компанију, с обзиром на то да је капацитет линије сада скоро удвостручен.

- Очекујемо велике уштеде у енергији, а прије свега смо се базирали на квалитет и сигурност производа, што сматрамо да ће нам омогућити бољи пласман на тржишту и боље позиционирање - рекао је Милисављевић.

Директор маркетинга у компанији “Витинка” Мирко Савић навео је да су новац за инвестицију обезбиједили кредитним и властитим средстава, додавши  да компанија непрестано ради на освајању нових тржишта.

- Компанија “Витинка” је недавно почела да извози у Црну Гору, а план нам је да се развијамо на тржишту Србије, те да остварујемо пословне контакте са земљама Блиског истока - додао је Савић.

Министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричевић сматра да је веома значајно то што су у ову фабрику уграђене најновије технологије јер ће моћи да одговори свим потребама тржишта кад је з питању пуњење воде.

 - Задовољство је што смо имали прилику да видимо велики број људи који су награђени од стране менаџмента компаније, што значи да још има људи који овдје могу да раде, опстану и да напредују. Ова фабрика представља један од ријетких привредних објеката у којима се налази наш домаћи капитал и честитам свим надлежним, јер је “Витинка” постала бренд како код нас, тако и у региону - рекао је Петричевић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да ова компанија заузима посебно мјесто у животу људи са ових простора.

- Није много брендова направљено на овим просторима од рата наовамо, зато је “вивија” врло значајан и успјешан бренд -  рекао је Стевановић.

Проширење производних капацитета фабрике “Вивија” једна је од највећих инвестиција компаније “Витинка”, а током пуштања новог погона домаћини су за госте приредили културно-забавни програм.

Признања

Током свечане церемоније отварања новог погона фабрике истакнутим радницима додијељена су и признања.

- Задовољна сам радом у компанији и признање које сам добила за свој рад биће ми додатна мотивација приликом обављања радник задатака - рекла је награђена радница “Витинке” Јелена Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана