Nove sobe u drugom paviljon SC “Nikola Tesla i dalje prazne

A. J. R.
Nove sobe u drugom paviljon SC “Nikola Tesla i dalje prazne

Banjaluka - Studenti banjalučkog Univerziteta koji su dobili smještaj u drugom paviljonu Studentskog centra “Nikola Tesla” moraće još čekati na useljenje jer nije obavljen tehnički prijem, niti se zna kada će biti.

Ministar nauke i tehnologije RS Alen Šeranić, koji obavlja i funkciju ministra prosvjete i kulture, istakao je da je neophodno utvrditi konkretne razloge koji stopiraju izdavanje upotrebne dozvole.

- Vidjećemo koja dokumentacija je neophodna i šta treba da bude pripremljeno kako bi se riješila ova situacija. Vjerujemo da će to biti ubrzo - rekao je Šeranić koji je u petak zajedno sa rukovodstvom Studentskog centra, predstavnicima studenata, izvođačima radova i organom nadležnim za nadzor obišao drugi paviljon.

Vršilac dužnosti direktora SC “Nikola Tesla” Dragoslav Topić očekuje da će ubrzo imati pozitivne vijesti za stanare.

- Ono što znam je da nedostaje dokumentacija za protivpožarnu zaštitu bez koje je nemoguće dobiti upotrebnu dozvolu - rekao je Topić i dodao da bi radovi u prvom paviljonu trebalo da budu završeni krajem mjeseca. 

Predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra Ljubiša Karlica kaže da su oni koji su dobili krevet u drugom paviljonu primorani da plaćaju privatni smještaj.

-  Tražićemo od resornog ministra da tim studentima budu nadoknađeni troškovi - rekao je Karlica i dodao da su veoma zadovoljni uređenjem soba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana