“Noćni vukovi” obilaze mjesta srpskog stradanja

M. L.
“Noćni vukovi” obilaze mjesta srpskog stradanja

Banjaluka - Više od 80 pripadnika moto-kluba “Noćni vukovi” iz Srpske, Srbije, Rusije, Bjelorusije, Njemačke, Australije i Bugarske krenuće danas iz Brčkog na trodnevnu moto-turu “Vidovdan 2019 - putevima Srpske”.

Potpredsjednik ogranka “Noćnih vukova” iz Republike Srpske Goran Tadić kaže za “Glas Srpske” da je ovo tradicionalna, šesta po redu vidovdanska vožnja, te da će nakon okupljanja položiti vijence na spomenik srpskim braniocima Brčkog.

- Ove godine dolazi mnogo naše braće iz Rusije i primarni cilj nam je da obiđemo Donju Gradinu, da bi oni vidjeli mjesto srpskog stradanja u Drugom svjetskom ratu. Tamo ćemo položiti vijence i prikazati našoj braći dokumentarni film - ispričao je Tadić.

Dodao je da su “vukovi” planirali da na Vidovdan, 28. juna, polože vijence na spomenik 12 beba u Banjaluci, a trodnevnu moto-turu završiće tradicionalno dolaskom na obilježavanje krsne slave Vojske Republike Srpske u manastiru Osovica kod Srpca.

Tadić je istakao da osim “noćnih vukova” mogu da im se pridruže i svi drugi koji žele da učestvuju u vidovdanskoj vožnji kroz gradove Srpske.

Pripadnik “Noćnih vukova” iz Srbije Slobodan Bašić kaže da za “vukove” granica na Drini ne postoji, te da su srećni i ponosni što zajedno sa braćom iz svih krajeva slave Vidovdan.

- U Banjaluci se osećamo kao kod kuće u Beogradu. Ovo je prilika da se na veliki pravoslavni praznik družimo, prisetimo i srećnih i tužnih trenutaka iz naše istorije. Niko se neće sećati naših žrtava ako ih mi sami zaboravimo - rekao je Bašić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana