“Ноћни вукови” обилазе мјеста српског страдања

М. Л.
“Ноћни вукови” обилазе мјеста српског страдања

Бањалука - Више од 80 припадника мото-клуба “Ноћни вукови” из Српске, Србије, Русије, Бјелорусије, Њемачке, Аустралије и Бугарске кренуће данас из Брчког на тродневну мото-туру “Видовдан 2019 - путевима Српске”.

Потпредсједник огранка “Ноћних вукова” из Републике Српске Горан Тадић каже за “Глас Српске” да је ово традиционална, шеста по реду видовданска вожња, те да ће након окупљања положити вијенце на споменик српским браниоцима Брчког.

- Ове године долази много наше браће из Русије и примарни циљ нам је да обиђемо Доњу Градину, да би они видјели мјесто српског страдања у Другом свјетском рату. Тамо ћемо положити вијенце и приказати нашој браћи документарни филм - испричао је Тадић.

Додао је да су “вукови” планирали да на Видовдан, 28. јуна, положе вијенце на споменик 12 беба у Бањалуци, а тродневну мото-туру завршиће традиционално доласком на обиљежавање крсне славе Војске Републике Српске у манастиру Осовица код Српца.

Тадић је истакао да осим “ноћних вукова” могу да им се придруже и сви други који желе да учествују у видовданској вожњи кроз градове Српске.

Припадник “Ноћних вукова” из Србије Слободан Башић каже да за “вукове” граница на Дрини не постоји, те да су срећни и поносни што заједно са браћом из свих крајева славе Видовдан.

- У Бањалуци се осећамо као код куће у Београду. Ово је прилика да се на велики православни празник дружимо, присетимо и срећних и тужних тренутака из наше историје. Нико се неће сећати наших жртава ако их ми сами заборавимо - рекао је Башић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана