Niče tržni centar u Rogatici

S. M.
Niče tržni centar u Rogatici

Rogatica - Iako jesen polako promiče građevinska sezona u Rogatici još uveliko traje, a u toku su radovi na više privrednih i infrastrukturnih objekata.

Među njima je najveća zgrada tržnog centra “Zvorničanka” i upravne zgrade Radne jedinice “Elektrodistribucije” Pale, ukupne površine 3.300 kvadratnih metara, od čega se za potrebe električara gradi 665 kvadrata, a sa ostalim će raspolagati Zvorničani.

Temelje za ovu modernu zgradu 20. septembra položili su predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, a radovi su počeli 1. oktobra.

Šef gradilišta Senad Gopo kaže da su zemljani radovi uglavnom završeni, a sada grade armirano-betonsku konstrukciju zgrade, koja će imati tri sprata.

- Potom slijedi montaža armirano-betonskih zidova, stepeništa i liftova zgrade, koja će biti jedna od najljepših u Rogatici - rekao je Gopo.

S obzirom na to da je riječ o gotovim elementima, koji već uveliko stižu na gradilište, montaža će trajati desetak dana, a rok za izgradnju objekta je maj 2019. godine.

U njemu će, uz smještaj radnika i imovine Radne jedinice “Elektrodistribucije”, biti market, koji je već dobio naziv “Zvorničanka”, restoran, poljoprivredna apoteka, butici, igraonica i cvjećara, a posao će dobiti najmanje 50 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana