Нерадни дани у Српској: Велики петак, Васкрс и Васкршњи понедјељак, 1. 2. и 9. мај

Срна
Нерадни дани у Српској: Велики петак, Васкрс и Васкршњи понедјељак, 1. 2. и 9. мај

Бањалука - За православне вјернике у Републици Српској нерадни дани биће Велики петак - 26. април, Васкрс - 28. април и Васкршњи понедјељак - 29. април.

Православни вјерници у данима Васкрса имају право на плаћени изостанак са радног мјеста према Закону о празницима Републике Српске, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Нерадни дани поводом Међународног празника рада су 1. и 2. мај, те 9. мај, када се обиљежава републички празник - Дан побједе над фашизмом.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности, наводи се у саопштењу Министарства управе и локалне самоуправе.

У саопштењу се наводи да ће начелник општине, односно градоначелник одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе дужни да раде и у дане празника Републике и у ком обиму ради задовољења неопходних потреба грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана