Најбољи студент Медицинског факултета добио посао на УКЦ-у РС

Срна
Најбољи студент Медицинског факултета добио посао на УКЦ-у РС

Бањалука - Најбољи дипломац Медицинског факултета у Бањалуци Младен Ђурић засновао је радни однос у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић потписао је уговор о раду са Ђурићем који је студије медицине завршио са просјечном оцјеном 9,83 и који ће професионални развој почети у Клиници за кардиологију у највећој здравственој установи у Српској, саопштено је из УКЦ.

Пословодство УКЦ-а, које предводи Ђајић, препознало је потребу да младим љекарима обезбиједи најбоље услове за учење и напредовање, а искусним докторима додатну мотивацију да пренесу своје знање, са циљем пружања најбоље здравствене заштите пацијентима.

Овај центар, као највећа, најреферентнија здравствена установа у Српској и научно-наставна база за све будуће љекаре и медицинско особље, има интерес и обавезу да будућим медицинским радницима обезбиједи услове за рад и професионални развој и усавршавање.

“Улагање у младе стручне здравствене раднике је дио дугорочног опредјељења руководства УКЦ-а као и стварање повољног амбијента за развијање професионалног развоја и живота младих људи у Српској”, наводи се у саопштењу.

Овим поводим сутра у 11.00 часова у холу Централног медицинског блока новинарима ће се Ђајић, Младен Ђурић и декан Медицинског факултета у Бањалуци Ранко Шкрбић.

Најбољи дипломац Медицинског факултета у Бањалуци Младен Ђурић рођен је 1993. године, основну школу завршио је у Челинцу као ђак генерације и носилац Вукове дипломе.

Током основног школовања остваривао је запажене резултате на републичким такмичењима из физике и математике.

Медицинску школу у Бањалуци завршио је одличним успјехом, а током друге године студија био је ангажован као студент демонстратор на предмету анатомија.

Први научноистраживачки рад, и то из области микробиологије, урадио је са 20 година, а октобар 2016. године обавио је праксу на Универзитетској клиници у Ерлангену у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана