Na “Igrama bez granica” mališani uz dobru zabavu ojačali sportski duh

Aleksandar Stojanović
Na “Igrama bez granica” mališani uz dobru zabavu ojačali sportski duh

Banjaluka - Sportsko-zabavna manifestacija “Igre bez granica” okupila je više od 300 mališana različitog uzrasta, koji su nedjeljno popodne iskoristili da pokažu timski i sportski duh kroz zanimljive igrice i takmičenja.

Uz graju, smijeh, dobru zabavu i podršku roditelja, mališani su obilježili jučerašnji dan u Sportskoj dvorani “Obilićevo”, čime je, kako ističu organizatori, cilj manifestacije ostvaren. Koncept takmičenja je da učesnici budu raspoređeni po starosnim kategorijama u više ekipa, te da kroz igrice i takmičenja njeguju i jačaju timski i sportski duh. Discipline u kojima su se takmičili su, između ostalog, bile skakanje u vrećama, zabavni pikado, bacanje obruča, trčanje u balonu, muzičke igre, te štafetne igre.

Organizatorka i direktorica “Koncept medija agencije” Nataša Škrbić kazala je da je ova sportska manifestacija organizovana da bi se dječja igra i osmijesi vratili u grad.

- Željeli smo djeci pružiti besplatnu zabavu kako bi uživala u brojnim igricama. Cilj nam je da ovaj događaj bude promotor zdravlja i fizičke aktivnosti kod djece - rekla je Škrbićeva.

Dodala je da je bitno da se djeca u ovom hladnim danima odvoje od telefona i kuće, te da im bude omogućen prostor za druženje. Zainteresovanost je bila veća od očekivane, pa zbog toga nisu svi prijavljeni mogli da učestvuju u prvim “Igrama bez granica”.

- Za događaj je prijavljeno 400 mališana. Bilo je više prijava nego slobodnih mjesta - istakla je  Škrbićeva.

Sljedeće godine organizatori zbog toga namjeravaju da “Igre bez granica” organizuju u Sportskoj dvorani “Borik”. Prioritet ovog događaja je da se ukaže na značaj bavljenja sportom i njegov uticaj na zdravlje mališana.

- Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. “Igre bez granica” su namijenjene za svu djecu - zaključila je Škrbićeva.

Osmijesi i radost djece su najbolji dokaz da je manifestacija uspjela. Učenica drugog razreda Milica Nikić rekla je da bi voljela više ovakvih događaja.

- Drago mi je da sam se zabavila sa drugarima. Voljela bih da se češće ovako družimo - dodala je nasmijana Milica.

Njene utiske dijele i roditelji kojima je ovo bila odlična prilika da njihova djeca nedjeljni dan provedu na kvalitetan način.

- Ovaj događaj je fantastičan i voljela bih da bude češće jer nama roditeljima ovo mnogo znači. Zbog posla najčešće nemamo vremena da osmislimo kvalitetan sadržaj za naše mališane, a ovo je odlična prilika za takvo nešto - rekla je Mirjana Stanić, koja je došla da podrži sina.

Adrijana Basara iz gradskog Udruženja porodica sa četvoro i više djece rekla je da su ove igre izvanredna prilika da se djeca iz ovog udruženja druže sa drugarima i da na veseo način provedu nedjelju.

Podrška grada

Značaj ove manifestacije prepoznali su i u Gradskoj upravi te su “Igre bez granica” proglasili događajem od javnog interesa.

- Banjaluci je potrebno više ovakvih događaja, koji će promovisati zabavu, sport i rekreaciju. Manifestacije kao što su “Igre bez granica” pozitivno doprinose našoj ideji da se što veći broj djece bavi sportom - rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu Dragan Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana