Moguće intervencije u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu nafte

RTRS
Moguće intervencije u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu nafte

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je danas u Laktašima da će razgovarati sa svim većim distributerima nafte i naftnih derivata o tome šta Vlada može da učini i kako da interveniše u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu goriva.

Komentarišući nedavna poskupljenja goriva u Srpskoj, ministar je izjavio da će o ovome imati detaljnije informacije nakon razgovora sa distributerima, među kojima je i Rafinerija nafte u Brodu.

On je naveo da se za određene korekcije cijena goriva koriste razni trenuci, poput vremena izborne kampanje, ali i da se cijene goriva razlikuju od Trebinja do Kostajnice.

- Razlika je oko 27 feninga u Semberiji u odnosu na ovaj dio ovdje, i u Biraču je, takođe niža cijena nego ovdje - rekao je Gluhaković.

On je istakao da se najavljuje i poskupljenje cigareta u narednoj godini, te da su u pojedinim dijelovima Srpske poskupjeli pekarski proizvodi.

- Nama u Vladi je važno da nema monopolskog ponašanja i da nemamo jedinstvene cijene na benzinskim pumpama. Važno je da nemamo tu neku diktaturu nad tržištem od pojedinih distributera, ali ponavljam, svako od nas ima pravo da toči gorivo gdje je jeftinije - poručio je Gluhaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana