Медицинари траже веће плате

nezavisne.com
Медицинари траже веће плате

Бањалука - Синдикат здравства и социјалне заштите РС, на чијем је челу Миленко Гранулић, затражио је повећање плате за медицинске раднике од предсједника Владе РС Радована Вишковића.

Захтјев за повећање цијене рада у области здравства, како наводе у овом синдикату, сматрају оправданим јер су плате већ подигнуте припадницима МУП-а РС и просвјети, али и са аспекта задравствене дјелатности и посебне одговорности здравствених радника везано за бригу о здрављу грађана.

Разлог више за повећање плате је, како истичу, ублажавање одласка стручног и квалификованог медицинског кадара из РС и побољшање економског положаја радника у здравственом сектору.

“Посљедњи пут плата је повећана у овој области 2009. године”, наводе у Синдикату и додају да су током претходно одржаних састанака са министром здравља и социјалне заштите РС Аленом Шеранићем упознали га са економско-социјалним положајем радника у здравственом систему РС, те са изазовима и потешкоћама са којима се сусрећу у свакодневном раду.

Додају да су, имајући у виду да ресорно министарство не може одредити нову цијену рада по приједлогу синдиката, већ да акт о цијени рада потписује предсједник Владе, позвали премијара РС да заједно утврде нову цијену рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана