Матуранткиње већ трагају за хаљинама

Срна
Матуранткиње већ трагају за хаљинама

Бањалука - Иако су до матуре остала четири мјесеца, бутици и кројачки салони у РС свакодневно су пуни матуранткиња које се распитују, али и наручују хаљине за матурско вече.

У бутику “Jelena Shop” у Бањалуци кажу да се матуранткиње већ више од 20 дана распитују за хаљине иако до матуре имају још неколико мјесеци.

“Заиста нам долазе дјевојке и пробавају разне хаљине. За велику матуру обично се траже, као и претходних година, дуге елегантне хаљине, док се за малу матуру обично бирају краће и лепршавије хаљине”, рекли су у “Jelena Shopу”.

Додали су да су им стигли и нови модели, тако да ће будуће матуранткиње имати много избора.

“Цијене свечаних хаљина у нашем бутику се крећу од 200, 250 КМ па даље. У понуди имамо и комбинезоне за оне дјевојке које и нису љубитељи хаљина”, навели су у овом бутику.

У “Jelena Shopу” кажу да дјевојке бирају боје које воле, а да су тренутно актуелне боје бебирозе, небескоплава, минт, те црвена и слично.

У кројачком салону “Душка” из Бањалуке кажу да се дјевојке већ увелико распитују колико кошта шивење.

“Дјевојке се засад више информишу о цијени, али долазе и младићи који се распитују колико би коштало једно мушко одијело да се сашије”, рекли су у овом салону.

Додали су да мушко одијело кошта 300 КМ, док цијена женских свечаних хаљина зависи од модела, па тако једна хаљина богата детаљима кошта 100 КМ.

Да је еуфорија потраге за матурском хаљином увелико почела, потврдили су нам и у модном атељеу “Stella” из Бијељине, гдје, како кажу, у овој радњи дјевојке већ наручују хаљине.

“Избор се разликује од дјевојке до дјевојке, али се ипак већина одлучује за дугачке хаљине. Ове године посебно су заинтересоване за ретро хаљине које су у стилу педесетих, шездесетих па чак и тридесетих година”, рекли су у овом атељеу.

Додали су да је ово уобичајено вријеме када се матуранткиње почињу распитивати за моделе.

“Цијене се крећу од 200 КМ па навише”, истакли су у овом атељеу.

Иако спремити матуранта за родитеље значи трошак, они кажу да новац, када су овакве ствари у питању, не штеде и да ће да одријеше кесу.

“Једну кћерку сам прије двије године спремала за матурско и заиста то није баш једноставно јер је то додатни удар на кућни буџет, али опет матурско вече је само једном па због тога сам одлучила да и својој млађој кћерки обезбиједим све што је замислила”, рекла је једна мајка из Бањалуке.

И матуранткиње кажу да већ одавно у глави имају хаљине какве желе. Једна гимназијалка каже да је у бутику видјела сребрну, елегантну хаљину и да ће је највјероватније купити, док њена другарица каже да ће шити хаљину боје шампањца.

“Већ сам купила материјал за хаљину и однијела га кројачици да је почне шити. Одлучила сам се за елегантну дугу хаљину са отвореним леђима”, рекла је она.

Да матуранти на све мисле, доказ је и то да су већ почели да резервишу и фотографа.

“Већ неколико матураната ме резервисало, али није то ништа ново јер је ово нормално вријеме када се будући матуранти почињу јављати и распитивати да ли сам слободан”, рекао нам је један фотограф из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана