Малишанима поклони и жеље за брзо оздрављење

Срна
Малишанима поклони и жеље за брзо оздрављење

Бањалука - Поклоне дјеци у Клиници за дјечје болести и Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС уручила је јуче помоћница министра за породицу РС Босиљка Бошњак која је истакла да ресорно министарство жели да укаже на значај бриге о дјеци, нарочито о најмлађима који се налазе на лијечењу.

- Желимо да дјеци обољелој од тешких болести олакшамо боравак на оваквом мјесту и пожелимо што брже оздрављење - рекла је Бошњакова.

Она је навела да је Одјељењу хематоонкологије Клинике за дјечје болести и породиље уручена постељина, кувало, микроталасна пећница, суђе и друге потрепштине, а бебама на Клиници за гинекологију и акушерство пакети добродошлице.

Шефица Одјељења дјечје хематоонкологије са центром за хемофилију Јелица Предојевић рекла је да одјељење оскудијева са функционалним простором, те навела да је прошле године од акутне лимфобластне леукемије, најчешћег малигног обољења од којег дјеца болују, обољело 12 пацијената, што је велика инциденца у односу на број становника Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана