Лоше вријеме одгодило почетак изградње кућа повратницма у Дрвар

М. Л.
Лоше вријеме одгодило почетак изградње кућа повратницма у Дрвар

Дрвар - На четвртом тендеру који је недавно затворен изабран је извођач за изградњу 24 куће за Србе повратнике у Дрвару и Босанском Грахову који ће на топле домове ипак морати још да причекају, јер је због лошег времена одгођен почетак изградње.

Кроз програм Регионалног стамбеног збрињавања у овим двјема општинама требало је већ одавно да буде изграђено 66 кућа за српске повратнике, али су три тендера за избор извођача за обнову и изградњу пропала.

- Добили смо обавјештење из Федералног министарства расељених особа и избјеглица да се одгађа увођење у посао извођача радова, фирме "Универзал" из Горњег Вакуфа, због временских услова - истакли су у општини Дрвар, гдје је овим пројектом обухваћено пет стамбених јединица.

Виши референт у Одјељењу обнове у Босанском Грахову Жарко Бикић каже за "Глас Српске" да је овим тендером обухваћено 19 кућа.

- Иако је до сада тендер расписиван за свих 36 кућа, на овом, четвртом су раздвојили и обухватили свега 19 повратника. Људи су огорчени и не знају до када ће још чекати кров над главом. Обавијештени смо да због зиме не могу започети радови - рекао је Бикић.

На топле домове још чекају и повратници у општини Гламоч, гдје је у току изградња 47 кућа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана